Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

01.05.2024

Фінансова звітність та результати Агропросперіс Банку за 2023 рік

Фінансова звітність та результати Агропросперіс Банку за 2023 рік

 

30 квітня Агропросперіс Банк опублікував офіційну фінансову звітність за 2023 рік, підтверджену аудиторською компанією «Делойт енд Туш ЮСК».

За підсумками року наша команда досягла вагомих результатів:

  • банк наростив активи в 1,5 раза до 4 млрд грн;
  • кредити бізнесу склали 926 млн грн до вирахування резервів;
  • кошти клієнтів в банку збільшилися майже у 2 рази до 3,4 млрд грн;
  • річний прибуток до оподаткування становив 28,75 млн грн, сплачено податків 15,7 млн грн;
  • чистий прибуток склав 13 млн грн.

Цьогоріч тисячі українців обрали Агропросперіс Банк для надійного та вигідного примноження своїх заощаджень. Як результат, обсяг коштів населення в банку збільшився на 53% до 1,1 млрд грн, а кількість клієнтів-фізичних осіб зросла більш ніж удвічі.

У роботі з аграріями ми концентрувалися на максимальній підтримці позичальників та оптимізації кредитних продуктів, завдяки чому наші клієнти змогли зберегти стійкість свого бізнесу, а банк – обсяг та рекордну якість кредитного портфеля.

Здобутки та переваги Агропросперіс Банку для вкладників та аграрного бізнесу були підтверджені важливими відзнаками. У 2023 році банк став переможцем у номінаціях "Банк-лідер за надійністю заощаджень для фізичних осіб" та "Найкращий банк для агробізнесу" на Всеукраїнському конкурсі «Банк Року» від International Financial Club "Bankir", а у березні 2024 року ми стали призером премії FinAwards у номінації «Найкращий депозит».

Агропросперіс Банк протягом року підтримував високий запас капіталу і ліквідності на рівнях, вищих за граничні значення НБУ та середньоринкові показники, а також регулярно підтверджував кредитний рейтинг на інвестиційному рівні uaAA.

Результати року свідчать про стійкість та ефективну роботу Агропросперіс Банку в умовах воєнного часу і закладають основу для розвитку та зростання обсягів діяльності в теперішньому році.

З офіційною фінансовою звітністю Агропросперіс Банку за 2023 рік ви можете ознайомитися на нашому сайті в розділі Документи і звітність. Звіт аудиторської компанії «Делойт енд Туш ЮСК» містить пояснення щодо невизначеності впливу на діяльність банку військових дій. Аудиторську думку не було модифіковано з цього приводу.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.